top of page
  • jeroenstruijk

Wist Je Dat?Je onbeperke e-mail alliasen hebt.


Met deze functie wordt het lokale deel van uw e-mailadres aangevuld met een plusteken gevolgd door een eventuele toevoeging. Alle e-mails die naar deze variant van uw adres worden verzonden, komen nog steeds in de onderliggende mailbox aan.


Dit noemen we plus adressering.

Wat is plus adressering en wat zijn de beperkingen? Bij plus adressen gaat het om het gebruik van unieke, alleen-ontvangen e-mailadressen die een soort extensie zijn van uw standaard e-mailadres.

Het helpt je om je inbox netjes te houden en te beschermen tegen de toestroom van ongewenste berichten.

Een voorbeeld? Laten we aannemen dat uw basisadres PietB@webzandbak.eu is. Plus adressering laat je het plusteken (+) direct na het lokale deel (PietB) toevoegen en het volgen met een tag (string) naar keuze.


Natuurlijk zijn tags onderhevig aan alle mail beperkingen (bijvoorbeeld geen spaties toegestaan). Dus om bijvoorbeeld een uniek adres aan te maken waarop je alle aanbiedingen van je telecomleverancier wilt ontvangen, zou je zoiets als dit kunnen krijgen: PietB+telecom@webzandbak.eu.


Bij het gebruik van plus-adressering zijn er enkele beperkingen en bedenkingen waar u rekening mee moet houden:


  • Elk plus-adres is geen alias in Microsoft 365. Daarom kan het alleen worden gebruikt om berichten te ontvangen en niet om ze te verzenden.

  • Dit type adres wordt ook niet omgezet in de naam van een gebruiker in Outlook-clients, dus het is gemakkelijk te herkennen in de velden Aan en CC van een e-mail.

  • Bij sommige online formulieren is het gebruik van een plusteken in het e-mailveld niet toegestaan. In die gevallen kunt u zich niet abonneren met een plusadres.


Verhoog de veiligheid van uw toegangsgegevens met Plus-adressering

De beveiliging van inloggegevens kan worden verhoogd door voor elke dienst een abstract e-mailadres te gebruiken via plusadressering voor de login.


Dus gebruik je niet voor Netflix: uwnaam+netflix@uw-mail.nl


Maar in plaats daarvan: uwnaam+service3@uw-mail.nl

Het is het beste om een logica op te zetten die alleen jij kent. Zo voorkom je dat derden de gebruikte adressen raden of afleiden. Je kunt dit prachtig regelen in een tabel.

Je ziet dus, het is een zeer eenvoudige maar nuttige functie waar je, je voordeel mee kunt doen.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page