top of page
  • Foto van schrijverElwin Boes

2018: Het jaar van de databeveiliging


Hoe groter de organisatie, des te groter de kans dat er al een beleid bestaat rondom data security. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. Grofweg een derde van de Europese bedrijven heeft al een policy. Een trend, die ook zichtbaar is in België en Nederland. In 2018 kunnen bedrijven data security niet langer negeren.

Malware en virussen worden intelligenter. Mobiel werken en BYOD zetten de bescherming van bedrijfsdata onder druk. En nu de grotere ondernemingen hun IT-beveiliging perfectioneren, mikken hackers op de kwetsbaardere kleine en middelgrote bedrijven.

Deloitte berekende in april 2016 dat cybercriminaliteit Nederlandse organisaties jaarlijks 10 miljard euro kost. Het is dus noodzakelijk om personeel op het gebied van data security bewust te maken en te coachen. Beveiligings- en mobile device management- platformen zijn onmisbaar. Bovendien legt Europa bedrijven strenge reguleringen rond lekken van persoonsgegevens op de Algemene Verordening Gegevensbescherming en WBP.


Smartphones en tablets zijn een essentieel onderdeel van ons werk op kantoor, en bij thuiswerken. Bedrijfsdata is dus steeds minder honkvast. Wilt u alles écht veiligstellen? Dan is mobile device management een absolute must. ITkeuze kan samen met u data securitybeleid opzetten, en hiermee een MDM-software oplossing aanbieden. Maar voordat we te hard van stapel lopen: wat is dat ook alweer, mobile device management? Mobile device management gedefinieerd Eigenlijk valt elke vorm van beheer van smartphones, tablets, en zelfs laptops, onder mobile device management . Het doel daarvan is altijd de productiviteit van medewerkers te stimuleren, en ervoor te zorgen dat bedrijfspolicy ’s niet worden geschonden. Het beheer is meestal verbonden met een IT-product, een mobile device management -oplossing of ‘MDM’. MDM's maken het u gemakkelijk, met geïsoleerde bedrijfsdata en beveiligde mailboxen.Waarom beginnen bedrijven met MDM? Omdat ze zo het gebruik van de devices kunnen sturen en controleren. En omdat u met alleen richtlijnen, hoe helder ook, nooit zeker weet of ze wel worden nageleefd. De meeste MDM’s maken het u op dat gebied makkelijk. Met onder meer geïsoleerde bedrijfsdata, beveiligde mailboxen en instellingen om het IT-beleid te realiseren. Bent u uw MDM-opties aan het onderzoeken? Onderwerp dan eerst uw bedrijf aan een kruisverhoor:

  • Is alleen een focus op hardware en applicaties voldoende? Of is het ook cruciaal om content en datastromen te vergrendelen?

  • Welke veiligheids- en productiviteitsdoelstellingen hebben we?

  • Hebben we voldoende IT-mankracht om ons mobile device management uit te rollen?

  • Hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers de BYOD-regels naleven?

  • Welke functies willen we via het MDM beschikbaar maken en welke schermen we af?

Samen met ITkeuze kunt u de mogelijkheden verkennen. En wij kunnen u uitstekend adviseren omtrent uw IT-beleid.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page